Ocet jabłkowy – na co i jak go stosować.
Ocet jabłkowy należy do produktów, które zawsze znajdują się w moim domu, gdyż dostarcza organizmowi około 50 biopierwiastków. W okresie jesienno-zimowym obowiązkowo pijam go na czczo …
Ocet jabłkowy należy do produktów, które zawsze znajdują się w moim domu, gdyż dostarcza organizmowi około 50 biopierwiastków. W okresie jesienno-zimowym obowiązkowo pijam go na czczo …
Naturalne olejki eteryczne są znane z wielu właściwości leczniczych i aromaterapii. Lubię cytrusy, a olejki grejpfrutowy, pomarańczowy czy cytrynowy należą do moich ulubionych. Poniżej przedstawiam …
To w jaki sposób rozpoczynamy dzień determinuje w jaki rozłożymy siły przez pozostałą jego część. Śniadanie powinno więc dostarczać nam wystarczającej ilości witamin, minerałów i …
Większość z nas wie, że kurkuma (Curcuma longa) to tradycyjna przyprawa hinduska. Jednak to tylko ułamek jej wartości. Kurkuma jest też powszechnie stosowana jako lek …
Mleko kokosowe stanowi doskonałą alternatywę dla pasteryzowanego mleka krowiego i przetworów z niego oraz ryżu bądź soi. Mleko kokosowe zrobione w domu jest też świetnym …
Po raz pierwszy zasadziłam w ogródku patisony i zbieram z nich teraz ładne plony. Zastanawiałam się, co można z nich szybko przygotować, tak aby smakowało …
Jeszcze rok temu nie potrafiłam upiec drożdżówki. Zawsze wydawało mi się, że to takie trudne ciasto, z którym dużo jest zachodu. Kilka miesięcy temu, podczas …
Niewiele jest owoców tak pysznych jak soczyste, czerwone jabłko dopiero co zerwane z drzewa. Uwielbiam je. Sezon jabłkowy się rozpoczyna więc czas przygotować jedną na …
Powoli zbliża się koniec lata. Sezon czosnkowy w pełni. Warto zaopatrzyć się w czosnek kupiony od Polskich rolników. Ja każdego roku po większe zakupy warzyw …
Na początku maja, na spacerze, często zauważyć możemy wielkie baldachy białych kwiatów. To czarny bez, jego nazwa nie wzięła się od białych kwiatów, tylko prawie …